DIZAJN IGRAČAKA

U discu za djecu FunTime možete iskušati ili naručiti autorsku igru animatorice i likovne pedagoginje Ivone Habijanec „Touchery – taktilnu igru pamćenja“ izrađenu tehnologijom 3d printa ili naručiti personalizirane edukacijske igračke i pomagala dizajnirane isključivo za Vaše dijete!

Igra Touchery je namijenjena djeci predškolskog uzrasta, a dolazi u pakiranju u obliku tube unutar koje se nalazi osam parova krugova različitih tekstura, te dva pokrivala za oči. Pravila su vrlo jednostavna: potrebno je staviti pokrivalo na oči i taktilnim putem pronaći par istih tekstura. Prikladna je i nema ograničenja za djecu s različitim teškoćama u razvoju kao što su oštećenja vida ili sluha. Igranjem dijete razvija osjećaj empatije (razumijevanje problema slijepih i slabovidnih osoba),  stimulira osjet opipa i uvježbava sposobnost upuštanja u nova iskustva, bolje shvaća svijet oko sebe, a pritom se i zabavlja. Touchery može djeci pomoći da kroz igru razviju kontrolu nad motoričkim vještinama ruku i prstiju.

Igra Touchery je dio sedme generacije StartUp inkubatora u Rijeci koji je uvelike pridonio razvitku projekta, a naručiti ju možete putem e-mail adrese funtimerijeka@gmail.com ili facebook stranice.